منظور از ریدایرکت فرستادن یک یو آر ال به یو آر ال دیگر می باشد و به عبارتی دیگر کاربران و موتورهای جستجو از صفحه درخواست شده به صفحه دیگر انتقال می یابند، در معرفی انواع ریدایرکت باید به 301 و 302 و 307 و meta refresh اشاره کنیم. کسانی که قصد تغییر آدرس یک صفحه از وب سایت خود را دارند باید بدانند که ریدایرکت مناسب ترین شیوه برای انجام این کار می باشد، ممکن است شما هم تصمیم گرفته باشید تا برای تغییر آدرس یک نوشته اقدام نمایید. ولی آیا کاربران وب سایت شما چگونه باید به آدرس جدید دسترسی پیدا کنند؟ معرفی انواع ریدایرکت و استفاده از آنها بهترین راه حل برای رفع این مشکل می باشد، هنگام ریدایرکت کردن یک آدرس به آدرس جدید کاربران و موتورهای جستجو پس از ورود به آدرس قبلی به صورت اتوماتیک به آدرس جدید انتقال می یابند.
ریدایرکت 301
در معرفی انواع دایرکت می بایست با یکی از انواع آن یعنی ریدایرکت 301 آشنا شوید، این نوع ریدایکت بیشتر در مواقعی به کار برده می شود که کاربر می خواهد آدرس صفحات را برای همیشه و به طور دائم تغییر دهد. هنگامی که کاربر برای فعال کردن ریدایرکت یک صفحه اقدام می نماید کاربران و موتورهای جستجو به آدرس جدید منتقل خواهند شد، این مسئله نه تنها منجر به نگه داشتن بازدیدکنندگان صفحه می گردد بلکه در کمک کردن به منتقل شدن اعتبار صفحه نیز تاثیر می گذارد. همه ما می دانیم که گوگل به هر یک از صفحه های سایت امتیاز می دهد، در صورتی که افراد بدون ریدایرکت کردن در آدرس صفحه تغییر ایجاد کنند امتیازاتی که گوگل برای آن صفحه درنظر گرفته است را به طور کامل از دست خواهند داد ولی با ریدایرکت 301 بیشترین قسمت اعتبار به صفحه جدید فرستاده می شود.
ریدایرکت 302
در مبحث معرفی انواع ریدایرکت باید یکی دیگر از آنها را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم، ریدایرکت 302 به عنوان یکی دیگر از پرکاربردترین ریدایرکت به شمار می آید که در این بخش با آن آشنا می شوید. در صورتی که سایت شما از صفحاتی برخوردار می باشد که به دلایل مختلف به شکل موقت امکان دسترسی پیدا کردن به آنها وجود ندارد می توانید ریدایرکت 302 را مورد استفاده قرار دهید. لازم به ذکر است انجام چنین کاری منجر می گردد تا کاربران هنگامی که به آن صفحه مراجعه می کنند خطای 404 پیش روی آنها قرار نگیرد و به صفحه ای مدنظرشان می باشد انتقال یابند. ریدایرکت 302 موتورهای جستجو را متوجه این موضوع می کند که نمی توان برای یک دوره زمانی یا به شکل غیردائم به این صفحه دسترسی پیدا کرد، ولی این نکته را درنظر داشته باشید که این مدت زمان باید کوتاه مدت باشد.
کاربردهای مهم انواع ریدایرکت
ریدایرکت شیوه ای می باشد که تا حد قابل توجهی مانع روی دادن خطای 404 در وب سایت می شود، همچنین اجازه نمی دهد که در زمان حذف کردن صفحه ها سئوی سایت با مشکل روبرو شود. در معرفی انواع ریدایرکت تغییر دامنه یکی از کاربردهای اصلی و مهم آنها است که اگر افراد می خواهند دامنه وب سایت خود را تغییر دهند توصیه می شود پس از تهیه دامنه جدید ریدایرکت آدرس دامنه کنونی را بر روی دامنه جدید انجام دهند. تغییر آدرس صفحات یکی دیگر از کاربردهای آنها می باشد که اگر قصد تغییر دادن آدرس صفحه ای را دارید باید برای ریدایرکت 301 شدن آدرس کنونی به صفحه جدید اقدام نمایند. در معرفی انواع ریدایرکت باید به کاربرد دیگر آنها یعنی رفع محتوای تکراری اشاره کنیم، اگر در سایت چند صفحه با آدرس های گوناگون وجود دارد برچسب ها یا صفحات تکراری را از بین ببرید.
دلیل استفاده از انواع ریدایرکت ها
اکنون که در معرفی انواع ریدایرکت توانستیم شا را با پرکاربردترین ریدایرکت ها و همچنین کاربردهای آنها آشنا کنیم باید بدانید که دلیل استفاده از ریدایرکت چیست؟ ریدایرکت کردن آدرس ها می بایست به قسمتی از اجرای نگهداری سایت مبدل گردد. ریدایرکت به دلایل گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرد که متداول ترین دلایل شامل از بین بردن یک مقاله یا صفحه از سایت، منتقل کردن سایت به یک دامنه جدید، کنار گذاشتن www در دامنه، فعال کردن پیوند یکتا در وردپرس، ترکیب سایت ها، تغییر دادن سیستم مدیریت محتوا می شود. یکی دیگر از اصلی ترین دلایل به کار بردن و استفاده از ریدایرکت ها تغییر ساختار URLها می باشد، کسانی که در زمینه سئو فعالیت دارند یا سئوکار هستند خیلی خوب این دلایل را می دانند، چرا که هر روزه با ریدایرکت ها سر و کار دارند.
سخن پایانی
در معرفی انواع ریدایرکت نوع 301 و 302 را بررسی کردیم، همچنین این موضوع اشاره کردیم اشاره کردیم که انواع ریدایرکت چه کاربردهایی دارند و چرا مورد استفاده قرار می گیرند، در این مطلب گفته شد که سئوکاران هر روز با آنها کار می کنند. در صورتی که قصد دارید ریدایرکت ها را مورد استفاده قرار دهید تمام تلاش خود را به کار گیرید تا این کار با دقت بالایی انجام گیرد و هنگامی که برای انتقال دادن تمام صفحه های سایت موردنظر خود به یک دامنه جدید اقدام می کنید از به کار بردن ریدایرکت 302 اجتناب نمایید. به دلیل اینکه شما را با مشکلات بسیار زیادی روبرو خواهد کرد، علاوه براین در مورد کاری که قصد انجام دادن آن را دارید باید به خوبی فکر کرده و سپس با توجه به اهداف خود در معرفی انواع ریدایرکت روش مناسب ریدایرکت را انتخاب و آن را به کار گیرید.