بازار هدف یکی از مهمترین اصطلاحات بازاریابی می باشد و وظیفه اصلی مدیریت بازاریابی این است که آن را تعیین کند. پایه کلیه عناصر و بخش های استراتژی بازاریابی از جمله گسترش بازار و گذاشتن نام کالاها و کانال بازاریابی به حساب می آید. درک کردن این اصطلاح از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. این اهمیت هنگامی که شما قصد متمرکز شدن بر روی تبلیغات را دارید افزایش پیدا خواهد کرد. برای تبلیغات همه بازار باید هزینه های یادی را صرف کرد. در حالی که اگر تنها بر گروه یا قسمت معینی از بازار متمرکز شوید، ممکن است تمام آن خیلی زیاد و به شکل موثر تحت پوشش آگهی های شما قرار گیرد. هدف شما باید شناختن گروه معینی از اشخاص باشد و همچنین بدانید که آنها چه ویژگی هایی دارند. به منظور آشنایی بیشتر با بازار هدف در ادامه مطلب قصد داریم مطالب بیشتری را ارائه دهیم.
آشنایی با بازار هدف Target Market
بازار هدف به جذب مشتریان مربوط می شود و چیزی که آنها می خرند را به فروش می رسانید. البته باید گفته شود که موضوع تنها به اینجا ختم نمی شود و در مورد این مسئله موارد بیشتری موجود می باشد. قبل از به پایان رسیدن این موارد دانستن اینکه چه افرادی قصد خرید کالاهای شما را دارند و همچنین نحوه دسترسی به آنها بسیار مهم است. لازم به ذکر است که برای جمع آوری کردن این دانش و داده ها باید یک سری تحقیقات و برنامه ریزی ها را براساس هدف انجام دهید. بازاریابی هدف به عنوان یکی از مدرن ترین شیوه های بازاریابی برای مشتریان به شمار می آید. این بازاریابی با توجه به تحقیقات در مورد علاقه مندی ها، سرگرمی ها و نیازها صورت می گیرد. برای شناسایی کردن خریداران هدف و متمرکز شدن بر روی آنها Target Market در شکل چهار عنصر چه کسی، کجا، چرا و چگونه گسسته گردد.
نحوه استفاده از بازار هدف Target Market
خوب است بدانید در صورتی که همچنان در حال آغاز کردن کسب و کارهای خود می باشید یا به دنبال این هستید تا فرصت ایده آل را برای ارتقاء کسب و کارتان پیدا کنید. یا اینکه قصد حفظ کردن کسب و کار ایجاد شده را دارید. بازار هدف وسیله ای می باشد که قادر به استفاده از آن هستید. یکی از مهمترین نکاتی که باید هنگام به کار بردن بازار هدف مورد توجه قرار دهید لحاظ کردن رقابت خود در بازارهای گوشه ای می باشد. شما باید برای شناسایی و تمرکز کردن بر روی بازارهای هدفی اقدام نمایید که رقبا به سمت آنها نمی روند. این موضوع نقش بسیار مهمی را در رساندن شما به موفقیت ایفا می کند. نکته دیگر که باید درنظر داشته باشید ایجاد کردن باشگاه مشتریان می باشد. با انجام این کار علاوه بر ردیابی کردن مشتریان جدید می توانید وفاداری مشتریان قبلی را نسبت به خود وفادارتر کنید.
چگونگی شناخت بازار هدف
موفق شدن در فروش یک کالا یا خدمات زمانی رخ خواهد داد که افراد علاقمند به خرید را بشناسیم. همچنین متوجه شویم که در نهایت چه کسی قصد خرید آن کالا را دارد. به طور کلی دلیل اصلی همین است که کسب و کارهای گوناگون برای شناختن بازار هدف خود مقدار زیادی هزینه و زمان را صرف می کنند. در واقه به همین دلیل می باشد که همواره گفته شود که تمام افراد به عنوان مشتری یا خریدار شما به حساب نمی آیند. یک کالا تنها باید مخاطبان خاص خود را داشته باشد و مخاطب او نباید عموم مردم را تشکیل دهد. در غیراین صورت هرگز به موفقیت دست پیدا نمی کنید. به عبارت ساده تر می توان گفت شناخت بازار هدف افزایش فروش را به دنبال دارد. کسب و کارهایی که خیلی راحت از این محله عبور می کنند فروشی نخواهند داشت.
دلیل اهمیت شناخت تارگت مارکت
شناخت بازار هدف از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. به دلیل اینکه اگر کسب و کاری نسبت به شخصی که قصد خرید کالا یا خدمات خود را دارد شناخت کافی داشته باشد به موفقیت بیشتری دست پیدا می کند. شروع شدن این نوع بازار به طور معمول با بازار ایدئال انجام می شود. سپس گروه های فروش و بازاریابی برای اصلاح کردن آن به وسیله فرآیندهای ویژه اقدام میکنند. برای مثال، تصور کنید که یک شرکت با تعیین کردن بازار ایدئال فرآیند کاریش را شروع می نماید. در چنین وضعیتی بازاریابی کالاها یا خدمات برای این بازار با موفقیت همراه خواهد بود. ولی انجام بازاریابی آنها با تشخیص بازار ایدئال حقیقیشان با استفاده از انجام کارهایی از جمله پیگیری کردن اطلاعات باعث می شود تا به مرور به پیشرفت و ارتقاء بالاتری دست پیدا کنند.
در این مطلب سعی کردیم با ارائه توضیحات جامع و مفید شما را با مفهوم بازار هدف آشنا کنیم. لازم به ذکر است که برای تشخیص دادن این بازار طی کردن یک سری مراحل ضروری خواهد بود. تعیین کردن انتقادات، معرفی کردن مخاطبان ایدئال، شناختن ویژگی های مشتریان، داشتن مکالمه و مصاحبه با مشتریان و ارزیابی و پیگیری کردن داده های مشتریان خود اصلی ترین مراحل محسوب می شوند. یک بازار هدف در حقیقت مجموعه ای از مصرف کنندگان یا سازمان هایی می باشند که کالاها یا خدمات شرکت را تهیه و مورد استفاده قرار می دهند. با توجه به اینکه این گروه از خریداران نیازمند کالاها یا خدمات جدید شرکت هستند، بنابراین در بازاریابی باید آنها را به طور خاص مورد توجه قرار داد. چرا که بازاریابی و درنظر داشتن خواسته های این دسته از برای شرکت بازدهی قابل توجهی را به دنبال دارد.