بازاریابی یکی از بخش های بسیار مهم در زمینه کسب و کار است. شما برای داشتن کسب و کاری موفق باید چند نکته را رعایت کنید که بازاریابی یکی از همین نکات است. شما در صورت داشتن محصولی با کیفیت و فضای مناسبی برای عرضه اگر نتوانید بازاریابی محصول را به درستی انجام دهید، درنهایت نمیتوانید فروشی مناسب و درخور نیز داشته باشید. بازاریابی یک روش بسیار مهم برای فروش محصولات است. امروزه بازاریابی به علت تغییراتی که در نوع زندگی مردم به وجود آمده است و گسترش شبکه های مجازی و اینترنت، شکلی جدید به خود گرفته است. در این مقاله قصد داریم به معرفی و بررسی برخی از مسائل در زمینه بازاریابی بپردازیم. مسئله ای که قرار است در این مقاله به صورت کامل بررسی شود، قیف بازاریابی است. این اصطلاح یکی از اصطلاحات مهم در حوزه بازاریابی و به ویژه دیجیتال مارکتینگ است. اگر شما دارای کسب و کاری آنلاین و مجازی هستید و میخواهید برای کسب و کارتان بازاریابی انجام دهید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات مهمی درباره قیف بازاریابی در اختیار شما قرار دهیم.
قیف بازاریابی به چه معنا است؟
در بررسی قیف بازاریابی ، در ابتدا لازم است که به بررسی معنی این اصطلاح بپردازیم. میخواهیم به بررسی نقش کلمه قیف در این اصطلاح بپردازیم. شکل قیف به این صورت است که دارای دهانه بزرگی است، اما خروجی قیف بسیار کوچکتر از دهانه آن است. منظور از این اصطلاح است که تعداد زیادی مخاطب جذب مجموعه و یا محصول شما خواهند شد. اما در نهایت تعداد کمی از این افراد تبدیل به خریدار محصول و یا خدمات شما خواهد شد. و به عبارت دیگر تعداد زیادی از این افراد از بالای قیف به قسمت پایین آن نمی رسند.
در بازاریابی قسمت های مختلفی مطرح است که چرا مخاطبین اولیه محصول تبدیل به مشتری آن نمی شوند. بسیاری از مخاطبین نیازی به محصول ندارند و از گردونه قیف خارج میشوند. این که تمامی مخاطبین به مشتری تبدیل نشود امری طبیعی است. اما بسیاری از مشتریان بالقوه به دلیل اشتباهات یک کسبوکار تبدیل به مشتریان بالفعل آن مجموعه نخواهند شد. قیف بازاریابی به بررسی این مشتریان خواهد پرداخت و سعی دارد که با اصلاح برخی از اشتباهات است از دست رفتن این مشتریان جلوگیری کند.
مراحل مهم در قیف بازاریابی
قیف بازاریابی دارای چهار مرحله بسیار مهم و کلیدی است. با رعایت اصول مربوط به این چهار مرحله شما میتوانید مخاطبین و مشتریان بالقوه خود را که در جامعه نیازمندان به محصول شما قرار دارند را به مشتریان بالفعل خود تبدیل کنید. ممکن است شما در سایر مدل های قیف بازاریابی مراحل بیشتری را نیز مشاهده کنید، اما اصل های مهم همین چهار مسئله است. این چهار مرحله شامل آگاهی، تمایل یا ابراز علاقه، اشتیاق و اقدام است. در ادامه مقاله قرار است به بررسی این چهار مرحله بپردازیم. شما میتوانید با آگاهی از این چهار مرحله بسیاری از اشتباهات کسبوکار خود را اصلاح کنید.
آگاهی و اشتیاق
اولین مرحله از قیف بازاریابی مربوط به آگاهی مخاطبین شما است. شما در این مرحله به این مسئله می پردازید که مخاطبین خود را از وجود محصولاتتون آگاه کنید. محصولات شما در مرحله اول برای اینکه بتوانند بازار خوبی پیدا کنند باید به مشتریان هدف شناسانده شوند. در صورتیکه شما نتوانید این مرحله را به درستی و به خوبی انجام دهید محصول شما به بسیاری از مشتریان هدف معرفی نخواهد شد. اگر این مرحله به درستی انجام نشود، باعث از بین رفتن بخش زیادی از مشتریان شما خواهد شد. برای این مرحله شما میتوانید از شبکه های اجتماعی محبوب مخاطبان تان استفاده کنید. دومین مرحله از قیف بازاریابی مرحله علاقهمندی است.
بسیاری از مخاطبان شما بعد از اینکه مطالب مربوط بر آگاهی بخشی شما از محصولتان را می بینند، به محصول شما علاقه نشان میدهند. شما در این مرحله باید فضایی را ایجاد کنید که مخاطبانی که به محصول شما علاقه نشان دادهاند بتوانند بهراحتی اطلاعات بیشتر و کاربردی را درباره ی محصول شما کسب کنند.
اشتیاق و اقدام به خرید
مرحله سوم از قیف بازاریابی مربوط به اشتیاق مشتریان است. اگر شما دو مرحله اول رو به صورت درست و کامل انجام دهید، ممکن است که بخش زیادی از مشتریان شما به محصول شما اشتیاق نشان دهند. اشتیاق مشتریان به این معنا است که بسیاری از مشتریان ترغیب شوند که محصول شما را خریداری کنند. شما باید در این مرحله کارهایی را انجام دهید که اشتیاق مشتریان شما به خرید این محصولات بیشتر شود. اقداماتی مانند بسته بندی مناسب، قیمت به صرفه و مناسب و اقداماتی از این قبیل باعث شوید که اشتیاق مشتریان شما به خرید بیشتر شود. در مرحله آخر که اقدام نام دارد مشتری کاملاً جذب محصول شما شده است و تمایل به خرید محصول شما دارد. در این مرحله شما باید با به وجود آوردن امکان خرید آسان و راحت بازاریابی محصول خود را به پایان ببرید و باعث خرید مشتری شوید.
بازاریابی یکی از مراحل بسیار مهم در فروش محصولات است. در صورتی که شما بتوانید بازاریابی مناسب و قوی برای محصول خود داشته باشید، میتوانید محصولات خود را به فروش برسانید. در این مقاله به بررسی یکی از اصطلاحات مهم در زمینه بازاریابی پرداختیم. این اصطلاح به این معنا است که مشتری بخش های مختلفی را طی می کند که در نهایت به خریدار تبدیل شود. این بخش های شامل چهار مرحله آگاهی، علاقه مندی، اشتیاق و اقدام است. شما با رعایت درست این چهار مرحله می توانید تعداد زیادی از مخاطبانتان را به مشتری های مجموعه خود تبدیل کنید.