یکی از اساسی ترین زمینه های موفقیت هر شغلی، گردآوری و کسب حداکثری داده های ممکن از رفتار مشتریان است تا بتواند با آنالیز این داده ها خدمات مناسب تری به آن ها عرضه کند. یکی از برترین ابزارهایی که در فضای دیجیتال به شما کمک میکند تا بتوانید داده های مطلوبی از مخاطبان گردآوری کنید (Google Tag Manager) است. در ادامه این نوشتار توضیحات تکمیلی را راجع به گوگل تگ منیجر ارائه خواهیم داد. موقعی که به فضای دیجیتال مارکتینگ ورود پیدا می کنید، نخستین توضیحی که از این فضا به شما گفته می شود این است:
” به کار بردن ابزارهای آنلاین و دیجیتال در جهت تحقق مقاصد بازاریابی و فروش “
به منظور رسیدن به مقاصد بازاریابی و در نتیجه فروش بالاتر اصلی ترین کار ما تمرکز به نیازها و به طور کلی رفتار مشتری است. هر قدر بتوانیم تعامل صمیمی تری با مشتریان داشته باشیم و از رفتارها، احتیاجات، گرایش ها و تصمیم گیری های آن ها مطلع باشیم، بنابراین می توانیم با آنالیز اصولی به خوبی احتیاجات و خواسته های مشتریان را تامین کنیم.
ابزارهای بسیاری هستند که میتوانند در این رابطه به ما کمک کننده باشند. سوالات، ارزیابی سوابق خرید مشتریان، گوگل تگ منیجر، گوگل آنالیتیکس و غیره جزء ابزارهایی هستند که در این عرصه ما را یاری می رسانند.
آموزش گوگل تگ منیجر
در صورتی که بخواهیم تعریف ساده ای از گوگل تگ منیجر ارائه دهیم، بایستی بگوییم که آن یکی از ابزارهای رایگان گوگل است که با گذاشتن چند خط کد در سایت مد نظر، میتوانیم آگهی ها و داده های مد نظر خود را با کمک گوگل آنالیتیکس کسب کنیم. سئو سایت فرآیند مستمر و زمانبری است.
در حقیقت این ابزار هزینه ای نداشته و به گردانش تگ هایی که در صفحه های سایت و اپلیکیشن ها گذاشته می شود کمک کننده است. به کار بردن گوگل تگ منیجر بسیار آسان است، اما این ابزار توانمند به شما کمک می کند تا داده های بادقت تری از سایت خود کسب کنید.
یکی از برتری های گوگل تگ منیجر این است که هیچ تغییری در کدهای سایت تان ایجاد نمی کند و شما نیز برای گردآوری داده های ضروری از رفتار مشتریان، احتیاجی به تغییر کدهای سایت تان ندارید. هرچند که این ابزار مزیت های دیگری دارد که در ادامه بیان خواهند شد.
نصب گوگل تگ منیجر
کار های اینترنتی موسسات و کسب وکارهای گوناگون در چند سال اخیر افزایش یافته و قسمت اعظمی از امورات توسعه ای و مارکتینگ هم در بستر اینترنت انجام می شود. کارشناسان توسعه و قسمت مارکتینگ به منظور ارزیابی کارکرد آنلاین و همین طور ارزیابی سطح موفقیت کمپین دیجیتال تبلیغاتی ابزارهای آنلاین به کار می برند. ارزش این ابزارها به اندازه ای است که کمتر سایت و اپلیکیشن بااهمیتی هستند که این ابزارها را به کار نبرند. جهت اجرای این ابزارها و اجازه دادن به آن ها جهت جمع آوری دیتا احتیاج است تکه کد جاوا اسکریپتی که به تگ (Tag) شناخته شده اند در وب سایت جادهی شود.
اصطلاحات گوگل تگ منیجر
پروسه افزودن تگ ها به وب سایت و گردانش تگ ها به وسیله ابزار Google Tag Manager به خوبی انجام میشود. با کمک Google Tag Manager سطح وابستگی مجموعه گسترش بازار و افرادی که وب سایت را گردانش می کنند به قسمت IT و دولوپ تا اندازه زیادی تامین می شود. همین طور با کمک این ابزار می توان داده های درخواست شده ویژه ای را به گوگل آنالیتیکس فرستاد. در Google Tag Manager قسمت های به خصوصی وجود دارد که برای سهولت کار با آن بایستی لغات مربوط به هر بخش را به خوبی فهمید. با یک جستجو ساده در اینترنت می توانید به لیست مهم ترین لغات Google Tag Manager دست پیدا کنید.
منیجر چیست
پیش از این جهت نصب یک یا چند تگ بایستی دولپرها و برنامه نویسان به کمک ما می آمدند؛ به علت فعالیت کاری بالای برنامه نویسان عمدتا پروسه نصب این ابزارها چندین روز و بعضی موقع تا چند ماه طول می کشید. برای آموزش سئو با ایران سایت کلیک کنید.
ولی ابزار رایگان Google Tag Manager تا اندازه زیادی این مشکل را بهبود بخشیده است. فقط ضروری است Google Tag Manager را نصب کرد و بعد از آن به کمک این ابزار می توان سایر ابزارها را در سایت نصب و گردانش کرد. این مسئله به معنای برداشتن برنامه نویسان از سیکل کاری نیست بلکه سطح تعامل آن ها تا حدی پایین تر می آید و سرعت عمل هم به شدت بالا می رود.
Google Tag Manager به زبان قابل فهم تر ابزار واسطه ای است به منظور گردانش تگ ها. تگ قطعه کدی است که از آن جهت گردآوری داده ها یا انجام اموری به خصوص در وب سایت و اپلیکیشن ها به کار برده می شود.
در گذشته تگ هایی که احتیاج بود را یک به یک به شکل مستقیم و با برنامه نویسی تولید می کردند. با Google Tag Manager احتیاجی به برنامه نویسی نیست و به کار بردن ده ها تگ برای هر ابزار الزام آور نیست.
در سال 2012 (Google tag manager) شناخته شد. هر ابزاری یقینا در پی نیازی در بازار تولید می شود؛ احتیاج به تگ منیجر حدودا از آغاز تشکیل اینترنت وجود داشت ولی هیچ نفری قادر نبود ابزاری تا این حد توانمند و کارآمد را تولید کند.
گوگل تگ منیجر ابزاری است که می توان با کمک آن کدهای غیرالزامی را به سایت اضافه نکرد. در کل این نرم افزار سامانه بسیار خوبی برای گردآوری اطلاعات کاربران به شمار می آید. از جمله مزیت های این نرم افزار می توان به اجرای آن بدون نیاز به نوشتن کدهای اضافه اشاره کرد.